Lukk Lukk
Ensemble Ernst
Ensemble Ernst
Meny
Lukk
Meny Meny
No   En
Ensemble Ernst

Marion Walker - obo

Fra Perth AUS /Bergen, alt. solo-obo Kristiansand Symfoniorkester, studert NMH, Conservatoire de Musique de Genève, University of Western Australia. Lærere: Erik Niord Larsen, Gregor Zubicky, Maurice Bourgue, Roland Perrenoud, Joel Marangella.


Hva er det selsomste
komplimentet du har fått, som musiker eller person?
Det viste seg å ikke være et kompliment likevel, men da jeg spilte på et eldresenter i Stavanger en gang, var det en mann som sa "det var en feeele musikk dokk spelte!". jeg trodde han sa "det var en FIIINE musikk dokk spelte" og repliserte med "Tusen takk"!

Hvorfor spiller du det instrumentet du spiller?/Hvilket instrument ville du EGENTLIG spilt?
Først prøvde jeg fiolin, men læreren var streng og slem og fikk meg til å gråte (kanskje jeg var litt vel sensitiv, ifølge mine foreldre var han bare misfornøyd med at fiolinen de hadde ordnet til meg var feil størrelse...). Uansett føltes ikke fiolin helt riktig. Jeg skulle jo spille CELLO, DET ville jeg mye heller. Foreldrene mine ordnet med en fantastisk lærer, men før jeg fikk første time døde hun dessverre, så da var det vel ikke meningen at jeg skulle spille cello heller. Jeg fikk en liste over de resterende instrumenter og valgte FLØYTE fordi... den var fin å se på og forfedrene mine er irske og det er James Galway også?
Jeg spilte lenge fløyte, problemet var at det var ca 12 års fløytekø for å få spille i ungdomssymfoniorkesteret. Eneste måten å snike i køen på var...spill OBO istedenfor. Verdens Vanskeligste Instrument, nesten ingen turte å prøve en gang! Men jeg ville gjerne, selv om fløytelæreren min sa at de som spiller obo blir gale, og at alle som slutter å spille obo, dør dagen etter de slutter. Derfor må jeg aldri slutte...

Din favorittplate, uansett sjanger?
en som jeg fikk gratis da jeg bodde i Sveits, alle som kjøpte en kaffe som het Von Kaffe (!) fikk en CD med colombiansk musikk. Favorittsangen er "Pantalones".


Til toppen


Ensemble Ernst
Ensemble Ernst
Tel. +47 934 05 355
ovindnyvoll@gmail.com
Kulturrådet