Lukk Lukk
Ensemble Ernst
Ensemble Ernst
Meny
Lukk
Meny Meny
No   En
Ensemble Ernst

Kokko amerikanere inntar Grønland nok en gang23. november 2021 klokken 18.00


Ensemble Ernst inviterer til en kokko aften i en kokko tid med kokko amerikanske komponister og til og med endel kokko musikere.

Program:
Ornstein: Suicide in an Airplane piano
Ives: The Unanswered Question
Henry Cowell: The Banshee piano
Ives: Introduction and march (tilrettelagt av Jon Øivind Ness)
Crumb: fra Makrokosmos Volume I piano
-Spring.Fire
-Dream images
Cage: Variations III
Varése: Octandre
Zappa: Dog breath variations - Uncle meat (arr. Aarskjold)
Nancarrow: Study no6 (arr. Gardiner)
Nancarrow: Study no7 (arr. Mikhashoff - tilrettelagt av Jon Øivind Ness)

Medvirkende
Ensemble Ernst
Sanae Yoshida, piano
Dirigent: Thomas Rimul

Ideen til denne konserten kom som direkte konsekvens at en av vår tids mest kokko amerikanere hadde lansert ideen om at USA skulle kjøpe Grønland. En innvending mot ideen var at innen Ensemble Ernst rekker å gjennomføre konserten, ville vår mann ha gjort så mye annet vilt at kjøp av Grønland kanskje til og med virker som noe av det mer fornuftige han har foreslått. Prosjektet ble første gang presentert i Oslo 3. november i 2020 under valgsendingene. Lite visste vi da hvor kokko dette virkelig ville bli. Siden da har vi byttet ut en del av programmet og lagt til nye verk.
Amerikanske kunstnere og komponister har vært kokko i positiv forstand også, og kveldens konsert presenterer en håndfull av dem. Et inntrykk man kan få når man ser på den amerikanske musikkhistorien er at mange av komponistene har stått mye friere estetisk sammenlignet med sine europeiske kolleger, som i større grad var bundet av akademiske konvensjoner. Det er nærmest en tradisjon av eksentrikere, fra Ives via Cowell og Cage til Crumb, og helt merkverdige prosjekter slik man finner hos Harry Partch og Nancarrow.

05.17.2022

Til toppen


Ensemble Ernst
Ensemble Ernst
Tel. +47 934 05 355
ovindnyvoll@gmail.com
Kulturrådet